Slægtsvideoer

Arkivalieronline

Hvordan bruger man arkivalieronline

Slægten

Vi er taget på jagt efter vores rødder. Feature lavet på Journalisthøjskolen 2008

Hvor lang tilbage?

Filmen viser hvor langt man kan komme tilbage i sin slægt. Så forstår man bedre, hvorfor man er som man er....

Sjov med Jørgen Buckhøj

Jørgen Buckhøj synger "Jeg er min egen Bedstefar" LIVE i TV-programmet JENSEN TONAJT. Tekst: POETEN & EPE. Musik: Amdi Riis.

Historiske videoer

På sporet af fortiden.

Ole Roos har gravet i arkiverne og forener her fortid og fremtid.

 

På sporet af det ældste Århus

 

Udgravningsleder, arkæolog Birka Ringbøl Bitsch guider rundt i Moesgård Museums udgravning på Bispetorvet lige syd for Århus Domkirke. Stedet er særligt interessant, fordi det ligger midt i Gorm den Gamles voldomkransede vikingeby Aros, og sporet efter det første grubehus ses allerede. Udgravningen viser også levn fra middelalder-bygninger med tilknytning til Domkirken.

 

På sporet af det ældste Århus 2

 

Der er nu få uger tilbage af Moesgård Museums udgravning på Bispetorvet lige syd for Århus Domkirke. Udgravningen er placeret midt i den middelalderlige domkirkeby og Gorm den Gamles voldomkransede vikingeby Aros. Det middelalderlige puslespil er ved at falde på plads og flere steder er vi nået ned til vikingetiden. Se udgravningsleder, arkæolog Birka Ringbøl Bitsch vise rundt i udgravningsfeltet.

 

På sporet af Vikingernes Aros

 

Gulvlaget i et grubehus fra 900-tallet indeholder spændende fund. Moesgård Museums udgravning på Bispetorvet lige syd for Århus Domkirke nærmer sig sin afslutning. Arkæologerne er nået ned til vikingetiden inde i Gorm den Gamles voldomkransede vikingeby Aros, og spor efter flere grubehuse er dukket frem i de nederste jordlag. Arkæolog Christian Graabach-Klinge fortæller om udgravningen og fundene i resterne af et grubehus, der formodentlig er afbrændt.

 

Find mange flere videoer i undermenuerne

Joomla Template - by Joomlage.com